Enciclopediae

miercuri, 13 februarie 2013

„Apostolii” sărăciei altora



 Azi lucrurile sunt clare : în decembrie 1989 a fost o lovitură de stat cu o puternică implicare externă. Estul şi Vestul şi-au dat mâna pe deasupra României pentru a-i face bine cu forţa ; binele rusesc, glaznost. Pentru asta, URSS a trimis « turiştii » Spetnaz (serviciul special ce acţiona sub autoritatea comună KGB-GRU), iar americanii au pregătit populaţia din punct de vedere psihologic (« 60.000 de morţi la Timişoara » etc.). În ţară era totul pus la punct : un individ cu petardă, un regizor cu sunete de război şi o clică de conspiratori pregătiţi la Frunze. Şi « revoluţia » îşi atinge scopurile pentru care ilici se întâlnea cu Militaru în Cişmigiu. Peste o mie de morţi a dat această lovitură de stat, morţi care n-ar fi trebuit să existe, dar ei au fost necesari unui singur grup : cel al conspiratorilor. Ei n-au avut scrupule… Ce însemnau o mie de morţi raportat la populaţia ţării ? Mai nimic… O mie de familii distruse, mii de copii fără unul dintre părinţi, zeci de mii de suferinţe ireparabile. Un fleac pentru ei, nu-i aşa ?

Au luat puterea. Ilici nici măcar n-a ascuns în numele căror idealuri a acţionat. Idealuri? Nu. Idealurile nu produc morţi şi suferinţa, astea le fac crimele şi criminalii. Cu toate astea, ilici a prostit un popor întreg. Şi-a dorit ca România să fie ocupată de militari ruşi; n-a acceptat Gorby. Apoi a oferit ţara Uniunii Sovietice prin criminalul acord de subordonare a ei bunului plac bolşevic, iar România a rămas cu o independenţă scriptică şi doar teoretică. Şi a urmat vizita unui consilier al preşedintelui de atunci la Moscova pentru a duce solia de pace : « prioritatea noastră numărul unu este soarta Uniunii ». Pentru a doua oară criminal, ilici îşi bătea joc de toată lumea, secondat de « mineri », aceste batalioane SD de inspiraţie nazistă. Presa dezvăluia, opoziţia reclama, ambasada americană oferea azil politic, ceea ce nu se gândea nimeni că va mai fi posibil după ’89. Opoziţia de atunci, bătută şi umilită, înjurată şi terfelită de către presa comunistă, azi face front comun cu ilici şi gaşca lui criminală ; un al doilea front al « salvării » naţionale.

La scurt timp, URSS sucomba. Abia atunci a început aventura lui ilici pe spinarea poporului român. Până la decesul « fratelui de la răsărit », piaţa era invadată de ajutoare ; desigur, nu erau distribuite ca ajutoare, ci erau vândute în magazine, chiar dacă fuseseră oferite gratuit de către ţările care înţelegeau ce pas făcuse România. Este perioada în care « cinstiţii bolşevici », « apostolii sărăciei » se transformă în afacerişti veroşi. Legile nu-i urmăreau, mafia politică se întărea, populaţia sărăcea. Este perioada când mergeam la alimentară pentru a cumpăra ulei de măsline rafinat la cutie de metal ; costa doar 100 de lei şi pe cutie scria « donaţie a Statului italian »… Aşa a făcut Cico Dumitrescu avere (la fel şi alţii). Ne luasem porţia de libertate, acum luam ce rămânea de la masa bogaţilor. Construiam democraţia şi pluralismul ; « pluripartidism în interiorul CFSN » era « strălucita » idee iliesciană menită a pune cizma pe grumazul partidelor politice dornice de exprimare. Nu s-a realizat… o vreme… Azi, visul de aur al « cârpei kaghebiste » s-a împlinit : se numeşte usl.

În anii ’90, jaful a atins proporţii istorice. Eram la dentist şi “doamna” stomatolog negocia la telefon vânzarea către un nene a… staţiunii Neptun! Doamna era soţia ministrului privatizării… Toţi miniştrii au « prosperat ». Dan Radu Ruşanu, ministru fiind şi-a cumpărat… un bloc ! Era printre primele manifestări de jaf fără jenă. Nu era grav… Grav este că justiţia punea încet-încet mâinile pe piept… În timpul ăsta, ilici stătea în umbră ; el era preşedinte « nejucător » şi superviza jaful folosindu-l în interesul lui (în genul « ştiu ce ai furat, aşa că acum joacă tu cum cânt eu »). De aceea un oarecare Temeşan era în puşcărie preventivă (conform “presei”) şi pe terenul de tenis în buricul târgului – în realitate. « Noua » societate avusese nevoie de milionarii săi, cei care nu putuseră mişca în vremurile apuse. Aproape fără excepţie, nou apăruţii milionari porniseră afacerile cu o sută de dolari ; nimeni nu pomenea vreo vorbă despre Bancorexul lui Temeşan. Creditele plecau de la bancă pe sub mână către clienţii care vor forma peste ani reţeaua de « oneşti » afacerişti în slujba bolşevicilor. Banca a fost falimentată, banii n-au mai fost recuperaţi şi aşa au dispărut 3% din PIB în buzunare private. Iar ilici îşi freca mâinile în al treilea mandat din două posibile legal.

« Finit coronat opus », aşa că Năstase a desăvârşit hoţia şi a introdus elemente demne de conaţionalii săi cu pielea tuciurie. « Suveica » a căpătat noi valenţe şi s-a numit în lumea lor – « Licitaţia de artă », traficul de carne vie s-a transformat în « adopţiile ilegale de copii » în perioada de interdicţie europeană a adopţiilor din România. Acum, după anul 2000, hoţia nu se mai face brutal şi haiducesc, ci cu « ştaif » : « Care cu boi », salvări SMURD şi miliardari recunoscători făcuţi peste noapte. Ce făceau românii în timpul ăsta ? Profesorii făceau foamea, iar medicii asistau lipsiţi de reacţie cum meseria lor liberală devine o ocupaţie la stat. Nici unii, nici alţii nu ieşeau în stradă, nu protestau pentru că sindicatele şi asociaţiile profesionale erau 100% controlate de către Bulănel şi ilici (ca şi azi, de altfel). Apoi a urmat dezmăţul care nici azi nu conteneşte… Pierzând puterea politică, bolşevicii-capitalişti s-au dezlănţuit monarhist întru distrugerea economiei pentru a putea lua ei cioburile rezultate. Nu mor caii când vor câinii…

După toată această « epopee a hoţiei » cred că este momentul ca vinovaţii să plătească factura întârziată. Crimele de care se face vinovat ilici nu se mai prescriu, aşa că îşi aşteaptă rândul în boxa acuzaţilor. Pe rând, mulţi vor avea de dat socoteală ; ori pentru salvările SMURD, ori pentru manipularea bursei, ori, de exemplu, pentru pumnii în gură daţi libertăţii justiţiei sau libertăţii de exprimare. Fireşte, puşcăriaşul Năstase va fi eliberat, ca o dovadă ca Justiţia trage să moară. Următorul Raport pe justiţie va arăta horror, dacă nici nu s-au stins ecourile ultimului şi ilegalităţile au şi început. Cazurile „Jiji” şi „Bombo” vor atârna greu în balanţa Raportului. Se vor adăuga pe rând Fenechiu şi compania, aşa că speranţa de intrare a României în Schengen dispare. Bani de la FMI – nu, ţara nu produce nimic (cum să producă dacă guvernul e ocupat cu golăneli?), şomajul creşte, preţurile – la fel, doar nivelul de trai va scădea continuu. În condiţiile astea, vine sau nu plata şi pentru ilici, ponta, felix sau căcărău? Implacabil ca destinul, da!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu