Enciclopediae

miercuri, 17 aprilie 2013

Tovarășul profesor Felix Varanul


 Obrăznicia securiştilor n-are limite, se ştie, dar când ea e dublată de tupeu devine supărătoare. Revoluţia deturnată a transformat nişte mizerabili de turnători în jegoşi oameni de « afaceri ». Timp de 23 de ani, ei au spoliat bugetul de stat, au furat şi trecut pe numele lor întreprinderi de stat, iar azi dau lecţii de… economie ! N-o să mă refer acum la maniera în care Ţiriac a ajuns mare magnat şi nici la alţii de aceeaşi teapă. Azi e rândul turnătorului Felix.

În obrăznicia sa, Felix îşi acceptă cu nonşalanţă toate pseudonimele şi are interpretări foarte personale referitoare la originile fiecăruia dintre ele ; anterior, ameninţa că va da în judecată pe oricine îi va spune « Felix », dar între timp s-a răzgândit. Cică « domn profesor » i se spune pentru că e profesor de economie… Greşit ! I se spune « domn profesor » tocmai pentru că e « profesor », că dacă era… profesor i s-ar fi spus doar Felix, Mircea sau, mai simplu – varanul.  Această din urmă poreclă nu i se cuvine pentru că ar desemna un animal puternic, ci pentru că e bălos, ceea ce îl determină să-şi plimbe des limba peste buze într-o mişcare circulară pe care o întâlnim doar la reptile. Din păcate, pentru sforăiturile anale transmise în direct nu are încă o poreclă, dar nu m-ar mira să apară ; « babuinul » ar putea fi una potrivită, mai ales că de-acum are fundul roşu de la limbile atent şi des aplicate de către pupincuriştii profesionişti pe care-i ţine în lesă şi pe care îi scoate, la fel de des, la plimbare.

Nici vorbă să-şi asume în mod real pseudonimul folosit în turnătoriile sale, celebrul « Felix ». Deşi absolut toate instanţele au hotărât că el este un turnător de joasă speţă, porecla cică i-ar veni… dintr-o răzbunare ! Despre turnătorii, osândirea propriei familii, colaborarea abjectă cu Securitatea, preluarea ilegală a firmei Crescent, GRIVCO, GRIRO etc. a « uitat » să pomenească…

Creaţia sa media, trustul « Intact » ar fi fost închis şi falimentar de mult timp, iar până azi am fi şi uitat de existenţa lui, dacă nu ar fi existat ilici şi guvernele sale corupte până în măduva oaselor lor de « dinozauri » comunişti. Tele-vizuina sa a înregistrat, încă din primul an al existenţei sale, pierderi uriaşe care se ridicau la nivelul multor milioane de dolari. Repetatele rambursări de TVA şi scutirile de taxe către bugetul statului au făcut ca pierderile de milioane să se transforme în « goana pixului » în profituri de zeci de milioane ; nu multe, dar peste 20 miloane usd… An de an, Felix varanul a prosperat, tele-vizuinile s-au înmulţit, trustul « Intact » a cumpărat ziare şi reviste, a creat posturi de radio, devenind astfel principalul manipulator al amărâţilor de români, mult prea creduli şi deseori proști şi tembeli (fără supărare, dar scorurile ceauşiste din alegerile locale şi generale nu au, pentru mine, o altă explicaţie).

Alegerile generale le-a câştigat varanul la scor mare, dar nici nu era de mirare. Mult timp înainte de alegeri, Felix organiza săptămânal mese la un restaurant din sect.4, undeva pe lângă b-dul Metalurgiei. Acolo veneau pensionarii din sector, bătrâni care au devenit încet-încet masa de manevră electorală personală a varanului. Fireşte că era ilegal să organizeze acţiuni electorale în afară campaniei şi fără să justifice sursa fondurilor destinate acestora, dar cine să-l tragă la răspundere, când acelaşi lucru îl făcea şi VanGhelie, dar şi DDD ? Guvernul Boc « habar n-avea » şi nici alte instituţii ale statului puse să vegheze pentru că asemenea ilegalităţi să nu se petreacă ; ştiu eu din Africa, dar în România – nu !? Practic, varanul poate demisiona din Parlament şi candida iar de câte ori i se scoală părul, că tot el va câştiga orice alegere organizată în circumscripţia sa. Ca să întârzie justiţia, Felix a demisionat, iar plagiatorul ordinar nu a găsit « necesar » să mai facă alegeri pentru ocuparea postului sau de senator ; când varanul va ajunge cu judecata la ultimul termen, « brusc » se vor organiza, Felix va câştiga, judecata se va muta, iar va demisiona şi tot aşa, în cea mai deplină bătaie de joc la adresa românilor.

Unii se vor fi aşteptat să vorbesc şi despre legăturile lui Felix cu Moscova, KGB/FSB, « Taverna Sârbului » şi ce lucruri « minunate » s-au tot petrecut acolo, cine îl coordonează, cine şi de ce îl « consiliază », dar nu… Nu sunt atât de nervos încât s-o spun, dar mă aştept ca instituţiile care se ocupă de siguranţa naţională să o facă. Nu-i aşa, d-le Maior, Colonel, General etc. ? În final, o vorbă pentru Felix, ceva ce pe blog nu mi-a publicat : Felix, şezi blând ca se apropie ziua când ne vei privi din spatele gratiilor ! N-ai cum să scapi, orice ai face şi oricât ai chinui ţara asta sperând că vei scăpa. Doar dacă n-o să « evadezi » în stilul clasic pentru prietenii tăi : pe coş, în parcul Carol…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu