Enciclopediae

sâmbătă, 20 iulie 2013

Dilema zilei - Biografia incompleta a lui Calafat

 Prima « lemă » : A fost odată un… nu e clar : sirian, ca mama, palestinian ca tatăl, dar cu siguranţă la 16 ani părăsea Nablus-ul din Cisiordania şi venea să facă medicina în România ; ce studii făcuse până atunci, încă nu e clar, dar bănuiesc că doar şcoala generală. Fireşte, el nu avea absolut nici o legătură cu organizaţia teroristă Al Aqsa care îşi avea nucleul/sediul în acelaşi oraş Nablus. 
 A doua « lemă » : Doctorul « Calafat » este un apropiat al partidelor care după 1990 au continuat politica lui Ceauşescu, în special psd şi mai ales prin ajutorul pe care ilici şi cartelul din jurul lui l-au dat lui Yasser Arafat la capitolul armament. (Cine o să vadă o apropiere între Al Aqsa şi Yasser Arafat, pe de o parte şi tânărul iubitor de medicină românească este într-o gravă eroare ; sau poate nu…). 
 Conform propriilor declaraţii, doctorul Calafat, cel apropiat de Felix şi oficina sa, n-are nici o legătură de rudenie cu defunctul terorist internaţional Yasser. De această dată, intenţionat sau nu, dar « părintele » SMURD şi preşedintele « Fundaţiei pentru SMURD » a lui Felix uita numele său întreg, palestinian. Europenizarea numelui (un singur prenume şi un nume de familie care nu e nume de familie) a omis ceva din numele său întreg ; oare de ce ? Dacă numele său de familie complet este « Arafat al Husseini », legătura cu Yasser e făcută (Al Husseini este numele tribului din care făcea parte Yasser). Un lucru e cert : motivul pentru care nu este deloc evident tot numele pe care părinţii i l-au dat este unul suficient de serios. Având în vedere că avem un terorist sirian susceptibil a-şi da drumul la gură, n-aş exclude să avem surpriza să aflăm că doctorul Calafat are mai multe pete negre şi ascunse în biografia sa, decât cele albe pe care i le tot fâlfâie usl cu orice ocazie. Cât despre licitaţiile trucate pe care Calafat le-a administrat, făcându-l pe prietenul Gorgan – miliardar am mai scris și poate voi mai scrie câte ceva ; la fel si despre cei 2% din impozit pe care fraierii ii vireaza in contul « Fundatiei pentru SMURD », crezand ca banii se duc la… SMURD.

3 comentarii:

Da. Dar eu nu cred că Omar Hayssam va vorbi.Tare mi-e că a fost adus doar ca pisică de arătat, pentru niscai înțelegeri pe sub masă, în „buna” tradiție a politicii de curve de pe la noi. Și apoi, fiind bolnav, săracul, cine știe dacă inima sa sensibilă va rezista presiunilor.
Cât despre Calafat, nu știu ce să zic, e posibil să ai dreptate. Sunt întrebări legitime. Totuși, SMURD-ul din Târgu-Mureș arată tare bine. Cu fundația, însă, ai dreptate.

Se pare ca debutul sau in medicina de urgenta a fost unul deosebit de sinuos. S-a izbit de multe usi inchise in stilul rautacios romanesc.
Daca avea legaturi atat de inalte dupa cum presupuneti avea un debut fulminant. La un moment dat dorea sa plece din tara.
Servicul SMURD reprezinta un program functional si eficient, laudat si invidiat. Majoritatea institutiilor din Romania, imi creaza impresia ca sunt la ani lumina de imaginea unor institutii care genereaza eficienta si mai ales progres. Asadar mai avem nevoie de o duzina de 'spioni' precum Arafat , pentru a proiecta Romania in sec. 21.
Oricum, bine ati revenit !!!!

Nu-l banuieste nimeni (din ce stiu eu) de spionaj. In lumea araba lucrurile sunt mult mai simple. Nu neaparat trebuia sa aiba un debut fulminant; sa nu uitam ca unchiul lui Hayssam a fost desconspirat ca fiind rezident la serviciilor siriene in 1988. In anumite cercuri se aplica alte reguli decat cele pe care le utilizam noi. Asta cu dorinta de a pleca ridica un alt semn de intrebare: care sunt motivele pt care Franta a refuzat sa-l primeasca?

Trimiteți un comentariu