Enciclopediae

vineri, 10 mai 2013

Dilema zilei – Povestea cocoşelului sugrumat


 Prima « lemă » : « Lume, lume, veniţi să vedeţi ceva nemaivăzut ! Circul nostru vă prezintă în exclusivitate femeia cu barbă şi găina cu solzi care naşte pui vii ! » ; cam aşa ar suna un anunţ adresat prostimii în faţa unui circ ambulant de la începutul sec. XX. A doua « lemă » : A fost odată ca niciodată, o femeie talentată ; cât de talentată şi la ce anume, nu face obiectul poveştii. Cum talentul său nepreţuit nu găsea loc să se afirme, cântăreaţa s-a măritat « bine », cu un talent afirmat, doar că apropiat de vârsta bunicului ei. Fiind o căsătorie « necesară », după ce a început să fie « văzută » l-a lăsat pe bătrân să-şi vadă de pensia lui. Ea s-a « consolat » repede şi a schimbat căsătoria cu una mult mai interesantă : un celebru sicilian şi francez simultan. Cântăreaţa noastră a fost « trasă » prin opere şi concerte, iar celebritatea n-a întârziat să apară. Timpul a trecut şi căsătoria cu franco-italianul a început să scârţâie, aşa că doamna simţea nevoia unei… ceva care să ungă « balamalele ». Cum divorţul s-a produs repede, cântăreaţa s-a orientat către o speranţă ; tânără să fie, că alte mari speranţe ea nu avea. În cele din urmă, la orizontul « larg » al doamnei s-a ivit un băieţaş, tocmai bun pentru nevoile sale de femeie destul de trecută prin viaţă, unul care ar face orice să se vorbească despre el, fie şi de rău. Unii spun că respectivul are voce, dar cei mai mulţi dintre noi n-au avut de unde să-şi dea seama de asta pentru că reprezentaţia să larg mediatizată a fost fioroasă. Am avut ocazia să vedem pe scenă un bărbos cu voce de eunuc, semn că doamna ori l-a utilizat până i s-a subţiat vocea, ori vocea sa este cea a unui transsexual. Maniera sa de interpretare, lăsând ouăle lipsă deoparte, este similară filmelor horror : strâmbăturile şi grimasele sale ce contrastează hidos cu vocea de scopit amintesc de Alice Cooper, nu pe scenă, ci în filmele de groază. Cu toate astea, veselia sa afişată fără reţinere ce însoţeşte permanent grotesca sa prestaţie mă face să cred că în absenţa ouălor, nici creieraşul nu e foarte sănătos. Acesta este cocoşelul sugrumat pe care doamna l-a « valorizat » şi el ne va reprezenta internaţional. Dacă francezii au „cocoșul galic”, noi, ca fraţi mai mici, putem adopta ca simbol „cocoșelul sugrumat”. Aşa se termină povestea : brusc şi fără explicaţii, ca şi câştigarea unui concurs naţional ale cărui rezultate erau  cunoscute înainte de a începe.


  

4 comentarii:

Uite o abordare rautacioasa. Este constructiv?
Duduia cu pricina este pana la urma o ambasadoare a Romaniei. Cu ce o fi gresit?
Una peste alta mie chiar mi-a placut melodia, este comerciala as putea spune dar mi-a placut. La anul poate incercati dv. ::)).
Sper ca aveti simtul umorului!

N-o consider o abordare rautacioasa, ci poate usor malitioasa. Da, nu cad pe spate in fata vocii Angelei si n-o percep ca pe o ambasadoare a Romaniei; tot ce a facut a fost in interes personal si nu a implicat vreo secunda Romania. Dar, pt a reveni la articol, recunosc, Ouatu nu-mi place. Nu atat ca voce, pt ca n-am avut ocazia sa-l ascult, iar ceea ce a produs pt concurs e departe de a fi calificat in vreun fel. De gustibus, nu-i asa? :))

Eu cred ca daca ne calibram spiritul critic la nivel de secunda , gasim si momente in care Angela a fost ambasador al Romaniei. Am vazut-o la tv., intr-un documentar BBC (parca) unde se promova muzica corala bisericeasca (bizantina), undeva in Bucovina. Ca nu a implicat imaginea Romaniei in avantul sau de stea a operei, domeniu elitist de altfel este pacat dar la omul sarac nici boii nu trag, nu-i asa?
Referitor la limba latina trebuie sa fim precauti ::))) mai bine o lasam sa moara..
http://saccsiv.wordpress.com/2011/06/30/simboluri-un-studiu-al-sinistrelor-embleme-de-misiune-ale-satelitilor-de-spionaj/



Nu pot sa spun ca n-a facut nimic niciodata, ca nu i-am urmarit activitatea, dar chiar acceptand ca ar fi facut-o, tot nu avea dreptul sa impuna la un concurs un baietas, poate talentat, dar care a facut de basm concursul respectiv. Ca sa nu fie vreun dubiu, la asemenea concursuri nu vocea conteaza, nu piesa, ci altele. Din acele "altele" s-a ouat Angela.

Trimiteți un comentariu