Enciclopediae

sâmbătă, 23 februarie 2013

Şobolanul Felix şi şoarecele Elwis


 Minoritarul Elwis e un individ care nu mai are nevoie de nici o prezentare. O ţară întreagă ştie câte tone de lături orale, împănate cu minciuni sfruntate a aruncat el pe la tele-vizuinile mogulilor mari şi mici la adresa Preşedintelui, a PDL şi a liderilor săi. Era angajatul perfect pentru a calomnia, a minţi şi a manipula un popor întreg, popor şi aşa prea credul şi nu foarte dedat cu „cogitatul”. Atât de supus şi de ascultător a fost, încât Felix şi l-a dorit în cea mai înaltă funcţie din TVR. Aşa a devenit Elwis - PDG al Consiliului de Admnistratie din SRTv. Nu întâmplător... Printre proiectele „imobiliare” pe care Felix le are în atenţie se numără şi terenurile ce azi aparţin Televiziunii Naţionale. Fireşte, nu în ultimul rând, falimentarea TVR sau reducerea ei până la insignifiant ar transforma automat tele-vizuinile sale în... televiziuni oficiale. Turnătorul Felix (eu n-am dovezile şefului SRI pentru a spune „ofiţerul de securitate” Felix) e în plin delir de putere, dar acest delir al său a făcut victime la TVR şi mulţi profesionişti sunt concediaţi deja după considerente ştiute doar de comisia însărcinată cu „epurările”. Deloc întâmplător, cel care îl dirijează pe Felix din partea „tovarăşilor” de la Răsărit poate fi găsit cu uşurinţă în comisia TVR care decide cine pleacă şi cine rămâne în Televiziunea Naţională.

Elwis Săftoiu, a cheltuit 3,64 milioane de euro pentru plata unor filme achiziţionate de la compania Prorom Media-Trade G.m.b.h. ... fără acordul C.A. al SRTv. Prorom este o companie specializată în distribuţia de filme, dar numai în Europa de Est. Sediul social, poate şi cel principal este la München, dar firma nu se numeşte „ProDEUTSCH”, ci „ProROM”, ceea ce indică un lucru: că patronatul este român, abstracţie făcând de directorul Inge Mathias, doamnă care pare a fi germană şi care doar face parte din personalul de conducere al firmei. Pe anumite site-uri (bunăoară pe site-ul unei firme partenere, „A Company”), societatea „germană” este prezentată ca... română. Firma constituită în 1992 are printre clienţi numeroase canale private din Rusia, dar şi din Cehia, Ungaria, Georgia, Armenia, Belarus, Azerbaidjan şi alte ţări ex-sovietice din Europa şi Asia. Cu toate astea, Prorom nu are multe contracte în România, deşi a început distribuind doar în România unde televiziuni sunt suficiente. Singurele partenere Prorom sunt Kanal D şi... Antena2. Într-o comunicare a CNA difuzată de o agenţie de ştiri apare numele firmei (Prorom) asociat Antenei3, dar din text a fost înlăturată referirea. Având în vedere că Elwis Săftoiu a fost plasat în funcţia de PDG al SRTv prin mijlocirea fostului şi actualului său patron, nu e deloc deplasat să considerăm că Prorom ori îi aparţine lui Felix, ori este controlată de partenerii acestuia care l-au împins în faţă. Oricum, demiterea lui Elwis se impune de urgenţă.


Aş încheia reiterând întrebarea pe care i-am pus-o cândva lui Emil Boc: în mandatele sale a rambursat sau nu TVA-ul tele-vizuinilor moguliene? Dacă da, atunci merităm cu toţii situaţia de azi (nu şi responsabilitatea rambursărilor), iar dacă nu – cum de au mai supravieţuit respectivele entităţi media când ele înregistrează pierderi an de an, profitul ieşind doar din… rambursările de TVA?!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu