Enciclopediae

luni, 3 iunie 2013

Salvaţi democraţia alături de Indignaţi !

 La Palatul Parlamentului au loc de câteva zile mişcări de protest fără nici o susţinere politică. O mână de oameni conştienţi că democraţia românească este într-un pericol mortal au decis să iasă în stradă. Fireşte, actuala democraţie de la noi, că altfel nu ştim s-o numim, îţi permite să demonstrezi două ore, după care – acasă, că altfel te umflă poliţia. Valabil în cazul partidelor care organizează diverse manifestaţii, cetăţenilor care nu reprezintă un partid, ci doar vor să manifesteze paşnic nu le poate interzice nimeni să-şi exercite drepturile fără ca interdicţia să nu aducă o gravă atingere democraţiei. Cu toate astea, în România cripto-comunistă şi acest drept fundamental este limitat. Cine crede că manifestaţiile din Londra sau Istanbul au fost aprobate sau determinate ca timp se înşeală !

Desigur, numeric vorbind, cei care au ieşit să ceară revenirea la o majoritate democratică la referendum, nu « majoritatea » socialistă de 30%, pot fi consideraţi insignifianţi, dar ar fi o greşeală să interpretăm aşa… În aprilie 1990, cam tot atâţia au pus bazele unui fenomen în Piaţa Universităţii. Cei de azi sunt exemplul civic de urmat pentru toţi cei care înţeleg democraţia şi pericolul în care se afla ea acum. Pentru a spune lucrurilor pe nume, aceasta “majoritate” de 30% caricaturizează democraţia, iar punerea ei în practică ar însemna, fără echivoc, instalarea “democraturii”, acea dictatură pavoazată cu elemente democratice pe care o gândise ilici încă din anii ’90. Românii n-au nevoie de o “democraţie originală” şi nici de unul sau mai mulţi “despoţi luminaţi”, ci de o democraţie vest-europeană, una în care puterea poporului nu e niciodată înlocuită de puterea unei clici politice infracţionale.

Vorbind despre număr, mă întreb ce i-a împiedicat pe bucureşteni să iasă alături de ei ? Lor nu le trebuie democraţia pe care o cer participanţii la protest ? Ei au nevoie doar de pomenile comuniste, de târgurile de produse unde li se mai scapă « promoţional » câte una-alta (de gratis, fireşte, că e mai gustos) ? Mă întreb şi altceva : atât de mult i-au abrutizat pe români programele imbecilizante difuzate de Antenele turnătorului Felix, încât nu mai văd ce li se pregăteşte ? Aceşti oameni au ieşit, chiar dacă afară ploua, pentru că sunt conştienţi, pentru că refuză să se comporte ca oile duse la tăiere « democratic », pentru că le pasă şi pentru că înţeleg că democraţia este un organism viu care trebuie întreţinut prin participare. Indiferenţa ucide, e drept, dar şi în cazul ameninţărilor aduse democraţiei indiferenţa este mortală. Ştiu, toţi vrem avantajele, beneficiile democraţiei, nu şi obligaţiile ei, dar o asemenea gândire va duce la dispariţia şi a acestei forme de organizare ce e departe de adevărata democraţie franceză, dar atât cât e, datoria noastră e s-o menţinem, dacă s-o întărim nu suntem capabili.

Am asistat şi vom mai asista şi pe 3, 4 şi 5 iunie la mişcări similare autorizate. Voi ce aşteptaţi pentru a vă alătura Indignaţilor ? Ei nu vor decât să trezească în voi acele sentimente, acele manifestări care în trecut au făcut România Mare ! Pe atunci românii erau curajoşi, cinstiţi, sancţionau hoţia şi reacţionau imediat în faţa abuzurilor stăpânirii. Azi ei sunt bătaia de joc a unei bande care s-a căţărat la putere prin fals, înşelăciune, fraudă şi minciună şi nimeni nu s-a simţit să iasă pentru a protesta masiv. Ceea ce românii acceptă – aia vor avea, iar asta e fără dubiu. Dacă le veţi permite derbedeilor de la guvernare să vă trateze ca pe nişte oi, atunci vă veţi merita « păşunea » !



Singura salvare a democraţiei este ca românii să iasă în stradă şi să-i sprijine pe protestatari. Ar fi un început de care democraţia românească are din nou nevoie ! Nu numărul celor Indignaţi va conta, ci faptul că ei vor sta cu fruntea sus în faţa viitorului, pe când cei care, prin complicitate mută vor permite instaurarea democraturii îşi vor merita dispreţul nostru şi al urmaşilor. Onoraţi-i pe George Staicu, Viorel Bianu, Magdalena Schubert, Isabelle Zarojanu, Monica Fesci, Pușa Frăsineanu, Aurora Murgescu, Irina Bădoi, Ioneta Vlad, Maria Săvulescu, Marian Preo, Marian Dragomir şi soţia, Carmen Georgiana Dumitrescu, Bogdan Voicu, Violeta Zamfir, Ani Barcaru, Alina Mihai, Cristian Şoimaru, Pavel Năstase, Florentin Bâca şi toţi ceilalţi care au participat la aceste atât de necesare forme de protest. Nu-i lăsaţi singuri şi alăturaţi-vă lor pentru a arăta că democraţia este „puterea poporului”, nu voinţa guvernanţilor comunişti. Mâine-poimâine, când lucrurile vor fi luat o întorsătură gravă, veţi dori să fi ieşit în stradă când încă se mai putea, dar va fi târziu! Personal, le ofer virtual tuturor Indignaţilor, flori, preafrumoase, aşa cum merită, în numele meu şi în numele celor care în trecut au înţeles să-şi facă datoria ! Mulţumesc !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu