Enciclopediae

miercuri, 19 iunie 2013

Panseurile fasciste ale lui Calimente

 De multă vreme, ecranele televizoarelor sunt invadate de prezenţa idioţică a unui personaj bun pentru spectacolele de circ, dar nociv pentru ceea ce a mai rămas din democraţia românească după atacul furibund al derbedeilor roşii. Este vorba despre Mihaiţa Calimente, un comunicator perfect al « democraţiei » de tip fascist a găştii « liberale ». El ne aduce la cunoştinţă cu cinism felul în care noi, cei care am fost suficient de tembeli pentru a trimite în parlament o asemenea jivină, vom fi nevoiţi să acceptăm « democratura » de tip socialist-liberal pe care parlamentarii, iată, ne-o pregătesc transparent.

De curând, mustăciosul cu aspect de corturar ne anunţa : "Referendumul ar trebui eliminat pentru că este un instrument politic care poate fi folosit de oameni cu rea credinţă pentru a păcăli populaţia. În aparenţa unui lucru benefic, poate să fie folosit pentru apărarea propriilor interese" şi nu uita să spună ce anume trebuie pus în loc: în lipsa referendumului, "Constituţia poate fi modificată doar prin votul Parlamentului".

Ca să nu se dezmintă şi pentru a binemerita de la Căcărău un os de ros, Calimente continuă seria panseurilor sale fasciste, e drept, prezentate ca democratice. Azi, 19.06. a.c., Calimente ne-a explicat doctrina „liberală” referitoare la imunitatea parlamentară şi Curtea Constituţională.  "O Curte Constituţională care dă asemenea decizii ar trebui să se autodizolve. Orice Parlament din lumea asta îşi poate stabili gradul de imunitate. Justiţia nu este în măsură să stabilească ea dacă imunitatea parlamentarilor este constituţională sau nu". Altfel spus, ei, derbedeii aleşi sunt singurii în măsură să spună românilor ce este constituţional pentru ei şi ce anume este pentru parlamentarii ce se vor invulnerabili în faţa legii şi a Constituţiei.

Calimente e un dobitoc, fără îndoială, dar el este cel care comunică populaţiei, nu viziunea sa despre democraţie (nu-l văd capabil să aibă aşa ceva; ar fi îngrozitor de obositor pentru neuronul singuratic ce i se plimbă netulburat prin cap), ci viziunea fascistă a şefului sau de partid şi a „sponsorului” acestuia, turnătorul penal Felix. E limpede şi pentru ultimul prost din România, ca amendamentele aduse Constituţiei sunt tot atâtea atacuri la adresa statului de drept pe care puciştii ajunşi la putere le vor pune în practică imediat ce românii vor avea inconştienţa de a le accepta/aproba.


Românii au vrut să trăiască mai bine şi au plecat urechea la vorbele mieroase pe care derbedeii roşii le susurau zilnic pe la toate tele-vizuinile; în timpul ăsta, presa independentă atrăgea atenţia că votarea lor va duce la o scădere economică drastică. Ei au ales usl şi iată, azi economia înregistrează o scădere de 35% în raport cu anul trecut. Parlamentul nu dă legi (în afară de cele utile lor; fireşte, neconstituţionale), guvernul prim-plagiatorului nu face economie (nici n-ar ştii cum), dar atenţia generală a cartelului roşu e concentrată pe Constituţie şi adaptarea ei la nevoile lor de a instaura dictatura de grup. Dacă şi de data asta românii vor vota încălcările flagrante ale democraţiei, atunci rămâne o singură soluţie pentru a beneficia de democraţie: valiza, biletul de avion şi ghidul de conversaţie român-swahili (de preferat dialectul masai). 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu