Enciclopediae

vineri, 15 februarie 2013

Panoplie de infractori cu premier în coadă V-aţi imaginat vreodată situaţia în care premierul Marii Britanii ar face o propagandă deşănţată propriului partid şi o atacă pe Regină? V-aţi gândit vreodată cum ar arăta Marea Britanie dacă supuşii reginei ar asista la un spectacol penibil, josnic şi mincinos al premierului Cameron care şi-ar dori ca prerogativele regale să şi le atribuie, lăsându-l pe şeful statului doar ca pe o paiaţă pusă acolo fără vreo atribuţie concretă? Desigur, o asemenea ipoteză este imposibilă chiar şi pentru minţi mai pornite împotriva monarhiei britanice. De-aia România nu poate să fie ca Marea Britanie...

Premierul televizionist al României s-a plasat în afara legii, chiar în afara Legii fundamentale. Las deoparte inconştienţa evidentă cu care tratează problemele ţării şi prezenţa fără precedent la tele-vizuini... Las deoparte şi incapacitatea sa de a forma un guvern care să-i satisfacă măcar pe susţinătorii „cartelului roşu”, uitând că este şeful executivului şi nu un şef de partid ce ocupă un loc în Parlament. O să mă refer la brutalitatea evidentă cu care violează Constituţia, un alt fapt fără precedent în istoria modernă a României. Am spus intenţionat „violează” şi nu „interpretează”... El nu se ghidează după reguli sau norme; considera el că nu e cazul să se mai organizeze alegeri parţiale pe motiv ca... şi-aşa sunt destui parlamentari…  Oare nu există şi aici o regulă? Fie ea proastă şi strâmbă, dar care să existe? Parlamentarii au ajuns acolo ca urmare a unei decizii a plagiatorului? S-au ales ei ca la triburile de masai? Fireşte, a doua zi susţinea exact contrariul. Dar cu orele de sport în şcoli, tot treaba lui e? Adică doar pentru că vrea un habarnist, orele de sport trebuie suplimentate? Nu există la Ministerul Educaţiei măcar un studiu care să recomande numărul respectiv de ore, ca urmare a unei cercetări psihologice, la fel ca în cazul oricărei materii? 


Ambiţia lui Felix de a-l „faulta” pe Preşedinte este incontestabilă, tot aşa cum la fel de incontestabil este şi că Ponta este o slugă preaplecată în faţa varanului. Felix fuge de puşcărie ca dracul de tămâie şi e dispus să sacrifice orice pentru libertatea lui, inclusiv economia României. Dar, odată devenit premier, „josnicul Che Gargara” reprezintă interesele ţării şi nu pe ale unui turnător ordinar. Sau aşa ar trebui într-o ţară normală. Victor Ponta e un mincinos patologic. Absolvent de drept, bulevardierul de pe Calea Griviţei n-are habar de legi sau Constituţie, ceea ce nu mă miră; la fel e şi cabinetul său... A spune că primul ministru trebuie să reprezinte România la întâlnirile internaţionale este o porcărie care violează grav Constituţia. Legea fundamentală, deşi nu în toate capitolele ei e clară, în privinţa atribuţiilor preşedintelui este absolut limpede; nici nu putea fi altfel o Constituţie făcută de ilici pentru... el însuşi. Orice giumbuşluc golănesc ce îmbracă o „haină” pseudojuridică reprezintă o atingere la adresa Constituţiei şi a Statului. Dacă nu era un prost şi un mitoman ordinar, Ponta putea găsi şi „argumente” care să-i susţină inepţiile, dar slaba sa pregătire juridică l-a împiedicat. Discursul lui grăbit şi golănesc este de o abjecţie cum n-am văzut niciodată la un premier al României. Să-ţi bazezi toată argumentaţia pe nişte minciuni fioroase ce pot fi demontate şi de către un elev de liceu, asta e nepermis! Nepermis e şi să ataci o femeie care te-a făcut dintr-un rupt în fund – milionar. Fireşte, asta e în lumea civilizată, nu în mediile suburbane şi „dosnice” pe care el le frecventează.


Cum se simt românii când premierul declară public că „80% din alimente se vând fără factură”? Dar comercianţii români de produse alimentare, cei care au plătit taxe peste taxe, ei cum se simt când un derbedeu cu funcţie oficială câştigă electorat minţind în ceea ce-i priveşte? Nu spun doar eu că minte, ci, indirect, o spune FMI care a atras atenţia că guvernul mai are de luptat împotriva evaziunii, chiar dacă rezultatele de până acum au fost peste aşteptări.


O altă minciună spusă fără să clipească a fost aceea care susţinea că Preşedintele „a cerut mărirea TVA la 24%”. Este bine cunoscută poziţia lui Traian Băsescu faţă de acest subiect; a spus-o şi când a anunţat tăierile bugetare, dar şi ulterior: tăierea temporară a pensiilor (pentru 8 luni), dar NU creşterea TVA. Guvernul a preferat să mărească TVA şi să lase pensiile netăiate, ceea ce a fost greşit, acum fiind mult mai complicat să se reducă TVA-ul (daca nu chiar imposibil, având în vedere implicarea fondurilor europene pe acest subiect). Dar dacă tot crede că e o taxă mare (şi e mare, dar cu un procent sub limita maximă convenită în UE, spre deosebire de Ungaria (27%) - cu două procente peste acea limită), să aducă „specialiştii” uslaşi care vor „îndreptarea nedreptăţilor” şi să scadă taxa. De vorbe mincinoase avem sacul plin.


La fel de josnic şi de abject a fost şi afirmând că Preşedintele „nu a vrut restituirea CAS către pensionari”. Cum nimeni vreodată, în afară de scursurile de serviciu – mincinoşii Chireac şi Ciuvică nu l-au auzit pe Base vorbind despre aşa ceva, singura formulă care ne rămâne pentru a nu-l declara pe Ponta un mincinos jegos este să producă dovada în cel mai scurt timp. Dacă n-o va face (şi, desigur, n-o va face), atunci se va fi calificat singur drept un ordinar ajuns prin hazard premier. Ba chiar un premier care a făcut tot ce a putut pentru ca din creşterea economică prognozată pentru 2012, de 3%, să rămână o palidă ameliorare de 0,2%, dar şi aia bazată pe statistici contrafăcute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu