Enciclopediae

duminică, 9 iunie 2013

Ghidul alegătorului român

 Se  apropie momentul votării noii « Constituţii »… Pentru ca românul să nu mai stea ca boul în cabina de vot, fără să ştie ce votează şi de ce, m-am gândit să-i furnizez un ghid complet care să-l ajute să înţeleagă procesul. Bătaia de joc pe care derbedeii roşii o numesc constituţie va fi adoptată numai după ce ea va fi supusă unui referendum. Legea referendumului a fost modificată în cel mai halucinant mod cu putinţă, fără ca românii să aibă reacţia firească ; practic, românii n-au avut nici o reacţie. Noua lege sfidează tot ce se poate sfida : democraţia, normalitatea, legalitatea etc. Ea prevede că ajunge o prezenţă la vot de 30%, aceasta fiind noul concept de « majoritate » fascistă. Dintre cei prezenţi, dacă 25% au voturile valabil exprimate, referendumul este declarat valid ; fireşte, cele 25 de procente se pot aplica şi numărului total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale, dar, la nevoie ele se vor aplica doar celor 30% de alegători prezenţi, rezultând o cifră minimă necesară de… 1,5 milioane de români care să se exprime la votarea Constituţiei, adică doar 8% din totalul alegătorilor. În aceste condiţii sunt suficienţi membrii de partid ai usl şi pensionarii hrăniţi, cu sfidarea legii electorale, în fiecare sâmbătă de către Felix (pe b-dul Metalurgiei) şi DDD (P-ţa 1mai) pentru ca năzdrăvăniile elucubrante din Constituţie să capete putere de lege fundamentală.

Din punct de vedere electoral, românii se împart în două categorii fundamental opuse : cei care votează (majoritar prosteşte, ca să nu zic idiot) şi cei care în mod tradiţional stau acasă cu încăpăţânare, refuzând să-şi asume vreo opţiune de vot şi care vor fi primii în a-şi cere drepturile votate prost de ceilalţi. Cum lentoarea electorală a românului care n-ar renunţa la grătarul cu mici pentru prostia aia de votare este deja celebră, să ne oprim asupra celuilalt, cel care dă cu ştampila în stânga şi în dreapta, fără vreun proces cerebral preliminar. Fundamental, românul care votează este în majoritatea cazurilor prost şi incapabil să înţeleagă complet semnificaţia cuvintelor. El nu votează pentru că a fost convins de vreun discurs, nu votează pentru că are aspiraţii şi nu-şi exercita dreptul de vot pentru că l-ar preocupa viitorul ţării, al lui sau al copiilor săi. Este, prin excelenţă, votantul tâmp care se duce în cabina de votare doar pentru că i-a dat VanGhelie o sută de lei sau pentru că a primit o friptură electorală friptă în afară campaniei la agapele unuia sau altuia dintre moguli, cei care fură pentru ei, spală bani pentru alţii, dar dau o firimitură şi proştilor utili în procesul electoral.

 Idiotizat de tele-vizuinile moguliene, alegătorul practicant este un « supravieţuitor ». El se « descurcă » mereu, acceptă şi un rahat dacă îl primeşte gratuit, dar serveşte impecabil interesele derbedeilor roşii. Pe acest alegător nu-l interesează moralitatea candidatului ; poate să fie ultima scursură umană, o dejecţie penală ca Felix, bunăoară, că alegătorul tot îl votează. Şi puşcăriaş sau criminal în serie de-ar fi, candidatul care a « cotizat » timp de patru ani (din alte surse financiare decât cele proprii) va câştiga oricâte alegeri s-ar organiza, pentru că votantul din interes este complet lipsit de moralitate. Pentru el, nu conţinutul contează, nici forma, ci doar acea parte ascunsă intenţionat de presa românească – ciubucul scăpat de stăpânii momentului.

Procentele nord-coreene de la ultimele două runde de alegeri i se datorează exclusiv, dacă eliminăm frauda, acestui tip « modern » de alegător. El decide încotro să se îndrepte ţara, în condiţiile în care el însuşi habar n-are încotro se îndreaptă sau dacă se îndreaptă undeva. Vegetativ şi fără orizont, prostul este o maşină de vot alimentată şi întreţinută timp de 4 ani, ilegal. Chestiunea legalităţii deja nu se mai pune în România cripto-comunistă… Cine mai e interesat de statul de drept, Justiţie etc. ? Un mare infractor dovedit şi condamnat simbolic (puşcăriaşul Năstase, cel care execută în libertate o pedeapsă de doar 2 ani de închisoare, deşi, la sumele dovedit furate din bani publici, un altul în locul lui lua minim 20 de ani) este primit ca un erou de către prostimea gângavă, o gloată ce nu-şi pune problema « bine, bine, arestat din raţiuni « politice », dar sutele de mii de euro devalizate, tot altcineva i le-a băgat cu forţa în buzunar ? ». Infractorul eliberat ilegal (nu a executat minimul pedepsei, 8 luni, care să-i permită să ceară eliberarea condiţionată ; el cererea a făcut-o după 5 luni şi a fost eliberat după 7 luni şi jumătate, y compris săptămâna de la spitalul complicelui Brănişteanu) ţine acum prelegeri unde alţi idiotizaţi îi sorb cuvintele fonfăite, fără ca forurile universitare să interzică asemenea acţiuni grave şi unice în lume.

Votantul de meserie este unul semi alfabetizat, care în afară de cărţile de joc, alte cărţi n-a ţinut în mână şi chiar ziarul îl ţine invers atunci când vrea să-şi uimească vecinii cu « înaltul » său nivel cultural. Nu munceşte din principiu, dar e angajat, de obicei bugetar şi/sau atârnător la ajutoarele socialist-liberale. E « sportiv », deci un fan al altui puşcăriaş căruia nu i-a reuşit fuga de responsabilitate penală, Becalie Ji(ji)lăveanul, un alt condamnat simbolic pentru gaura de 900.000 euro pe care a dat-o bugetului de stat, cu largul concurs al miniştrilor lui ilici. Berea ordinară şi vodca de pufoaică îi sunt nelipsite, iar ca relaxare intelectuală – Antenele şi « bomboanele agricole » sparte pe băncuţă, în faţa blocului.  Profilul său poate fi completat şi cu aversiunea aproape viscerală pe care alegătorul usl o are faţă de apă : pe interior – « rugineşte », la exterior – poate provoca « sensibilizarea » organismului, mai ales în combinaţie cu săpunul, aşadar o evită ; doar s-a spălat când s-a născut…


În curând, aceasta vietate va ieşi la vot şi va valida cumplita bătaie de joc pe care derbedeii de la guvernare o numesc constituţie, cea care va marca sfârşitul definitiv al democraţiei în România. Tu rămâi acasă, nu vota, că doar n-o să te cobori până la a-ţi exercita dreptul de vot ! Apoi vei fi obligat să respecţi ceea ce infantilii au elaborat, iar gângavii au votat.   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu