Enciclopediae

duminică, 21 aprilie 2013

Dick Inimă-de-Pisic şi poporul de foci


 Spuneam deseori că bandiţii instalaţi la putere sunt comunişti, bolşevici, fascişti. Nimic mai neadevărat ! Comuniştii şi bolşevicii au început prin a fi săraci, aşa că puteau preamări « virtuţile » sărăciei. Modelul imprimat prostimii va fi sintetizat de principalul promotor (încă în viaţă) al comunismului feroce în România, ilici : « sărac şi curat ». Desigur, sintagma e de o ipocrizie fără margini, mai ales că nici el şi nici complicii săi într-ale hoţiilor nu sunt nici săraci şi cu atât mai puţin « curaţi ». Stânga românească e azi acaparată exclusiv de către foştii activişti comunişti, cei care comiteau fărădelegile pentru a fi bine văzuţi de către Ceauşescu ; ei le comiteau, iar el a plătit cu viaţa, asasinat la Târgovişte pentru că, nu-așa ? « scopul scuză mijloacele ». 
Opulenţa afişată fără ruşine de către foştii nomenklaturiști şi de către odraslele lor este de notorietate. Din « sărăcia » de odinioară n-a mai rămas nici măcar amintirea. Din aceste motive, discursul jivinelor de sorginte comunistă s-a modificat fundamental. Vorbesc despre bunăstarea pe care le-o doresc proştilor, dar nu se mai dau în pomeneală în legătură cu « virtuţile » sărăciei şi nici despre « curăţenia » comunistă nu mai pomenesc . Locul discursului populist, celebra « limbă de lemn », a fost luat de miştocăreala bulevardieră grefată pe o uriaşă, incredibilă mitomanie. Prostimea sta cu gurile căscate, soarbe cuvintele mincinoase şi grosolăniile unui plagiator, Dick Ponta, aplaudă ca focile şi sunt fericiţi că unul de-al lor a ajuns premier. Solidaritatea derbedeilor, a pegrei sociale, iată că se manifestă şi subliminal.
În timp ce politicienii fără ideologie îşi afişează ostentativ bogăţia obţinută prin spolierea bugetului de stat, « focile » asistă fascinate de imaginile pe care derbedeii guvernamentali le promit vulgului ; sunt convinşi că mâine-poimâine România va fi prima ţară în care nimeni nu va munci, dar toată lumea va huzuri. Ca să sedimenteze imaginea, bugetarul asistat se opreşte la cârciuma sordidă de lângă casă, ia o vodcă de pufoaică, două, trei, patru, merge acasă în plină euforie, îşi bate nevasta, mănâncă pe jumătate adormit, râgâie şi se culca îmbrăcat ; prin faţa ochilor i se perindă iluziile imprimate de guvernanţi în creierul creţ ca-n palmă al tembelilor cu drept de vot ; e fericit… Cum să înţeleagă el că economia e pe dric, preţurile cresc, şomajul creşte şi nimic din ce a auzit el nu e posibil ?!
Fericit ca orice parvenit întrebat de sănătate, Dick, primul plagiator al ţării, vorbeşte despre bona filipineză pe care şi-o permite, dar nu din salariu, în timp ce în faţa Oltchim muritorii de foame cerşesc îndurare. Guvernul n-are timp de ei pentru că în general guvernul n-are timp să se ocupe de economia care scade lună de lună de un an încoace. Până când ? Până când se vor întoarce dobânzile la credite de 180% ale « specialistului » în finanţe al psd, Florin Georgescu. Nici declaraţiile agresive şi belicoase de la Plenara CC al psd nu pomeneau vreo vorbă despre bunăstarea atât de mult promisă şi cu atât mai îndepărtată în fiecare zi cu cât averile lor sporesc prin colaborarea cu diversele mafii tot de ei implementate. Vorbeau, în schimb, despre puterea pe care au câştigat-o prin fraudă şi pe care o vor păstra cu preţul sacrificării României. Fastul cu care s-au înconjurat pentru paranghelia fără rost de ei înşişi numită « congres » contrasta flagrant cu sărăcirea tot mai accentuată a populaţiei, dar dacă bandiţii le oferă proştilor glumiţe cu şi fără perdea, ei sunt mulţumiţi şi deja se simt sătui de parcă ar fi mâncat. Cu burţile goale şi cu creierele odihnite, proștii aplaudă ca focile, Dick le mai aruncă o mitocănie grobiană, un surâs golănesc şi nelipsita minciună şi toată lumea pleacă acasă ; unii la averea uriaşă acumulată în timpul opoziţiei şi datorită fostei puteri, iar focile – în bârlogurile lor, unde puii le aşteaptă să le-aducă un peşte congelat, bugetar şi « social-democrat » ; adică mic şi cu oase multe ca să se înveţe de mici cu suptul oaselor pe post de mâncare.

1 comentarii:

Sau poate fi folosita alcoorexia ! :))

Trimiteți un comentariu