Enciclopediae

vineri, 19 aprilie 2013

Zbor deasupra unui cuib de hoţi



 În România nu mai sunt partide politice. De la această teză vreau să plec pentru a demonstra că la noi nimic nu există politic în afara Partidului ; cum care partid ? Partidul comunist.

În pregătirea adunării, ilici face o declaraţie senilă, conform căreia însuşi Corneliu Coposu l-a invitat să se înscrie în PNŢ-CD. N-a spus dacă asta se întâmpla înainte sau după chelfăneala « democratică » aplicată Seniorului, din timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990, atunci când Petre Roman urla incitând mulţimea : « S-au demascat ! » Cum s-au « demascat », ce anume făcuseră pentru a fi cazul să se « demaşte », nu ne-a zis nici până în ziua de azi. Revenind la « cârpa kaghebistă », trebuie să ai un uriaş tupeu să declari ceea ce ilici a declarat. Lipsa lui de respect faţă de memoria Seniorului nu a animat pe nimeni ; nici PNŢ-ul klingonianului (care se bate cu pumnii în piept când vorbeşte despre Coposu) şi nici PNŢ-CD-ul lui Pavelescu. Restul partidelor şi organizaţiilor/fundaţiilor de « dreapta » nici atât n-au avut reacţie ; sunt ocupaţi să construiască, « zi de vară până-n seară » dreapta românească.

Dar iată că începu şi « Congresul » psd. Ciudată denumire au ales pentru agapa cu discursuri şi hăhăială ! De obicei, un congres al unui partid, oricare ar fi el, are ca obiectiv discutarea documentelor programatice pentru aderenţii săi, stabileşte cum stau cu ideologia, cu doctrina, care sunt strategiile de aplicat pentru atragerea de noi membri, care e strategia pentru a se căţăra la putere sau pentru a rămâne acolo etc. În loc de aşa ceva, prin « bunăvoinţa » obligatorie a tele-vizuinilor de partid şi nu numai, am asistat la o şedinţă copiată până la detalii după cele în care Mussolini îşi fanatiza supuşii. Ce-i drept, Mussolini era un alt fel de infractor decât Năstase, dar tot infractor era ; mai apoi – criminal, pe când Năstase doar « pe dinapoi »... Discursurile au fost că de obicei : lungi, bulevardiere, violente şi ameninţătoare, dar şi autolaudative.

Ca noutate, această adunare a bandiţilor roşii a « beneficiat » şi de participarea complicilor politici, declaraţi sau « spoiţi ». Căcărău, am înţeles eu, « nu e socialist şi nici femeie », dar ce este el, asta încă n-o spune. L-a lăudat pe prim-plagiator, fără să uite să amintească « prietenia » pe care azi i-o poartă şi care mâine se poate schimba în duşmănie. Păcăliciul de roşu a înghiţit găluşca şi a râs mânzeşte. Veselia tuturor participanţilor a fost evidentă, motivele veseliei când românii sunt trişti rămânând încă neclare.

Dar nu discursurile au fost elemente centrale în tot complexul de acţiuni… Pe primul plan, atât « pe sticlă », cât şi în discursuri a fost infractorul Năstase. Proaspăt eliberat din puşcărie, unde a executat 7 luni şi câteva zile în loc de minimul prevăzut de lege (8 luni), puşcăriaşul s-a prezentat la congres. Blitz-urile, camerele de filmat, tot ce mişcă în media, totul s-a pus în mişcare pentru a surprinde un asemenea moment măreţ : însuşi « Împăratul » a catadicsit să coboare printre muritori, iar asta nu trebuie ratat. Că el este şi azi tot un infractor de drept comun, un hoţ patentat şi un josnic spoliator al bugetului de stat, asta pare să « scape » tuturor. Iată, România mai marchează o tristă celebritate : suntem singura ţară din lume în care un premier, un preşedinte de Senat, unul al Camerei Deputaţilor şi restul Parlamentului îi mulţumesc unui infractor, îl omagiază şi îl adulează. Vreo reacţie partinică ? Nuuu ! Dar societatea (aşa « civilă » cum e ea) ? Nici atât ! Şi alegătorul, românul simplu ce va înţelege ? Că e permis să furi, chiar recomandat, pentru că, nu-așa ?, dacă la nivel înalt se practică, « noi ăştia mici » de ce nu ?!

N-au lipsit de la apel nici partidele de « opoziţie », UDMR-ul construit de Domokos Geza şi… ion ili(c)escu şi nici « socialistul de opoziţie » - PPDD, partid construit la comanda politică şi financiară a aceluiași psd. Astfel, Hunor a bătut câmpii cu graţie, ca de obicei când nu are nimic de zis şi încercând să pară că deşi îi tămâiază pe comunişti, el le este un aprig « opozant ». Discursul său şters a fost repede acoperit de glosolalia hilară şi pe alocuri bolnăvicioasă a reprezentantei lui DD, în direct în sala Congresului. Distracţia a fost maximă, toată lumea l-a aplaudat pe Oliviu Gherman care nu părea că înţelege nici unde e şi cu atât mai puţin de ce, ilici şi-a încasat ovaţiile pentru întreaga sa activitate pusă în slujba Partidului şi împotriva României, după care s-au retras cu toţii pe la cârciumi « social-democrate şi liberale », unde chiolhanul « haiducesc » a continuat. Să nu-l uităm pe « olandezul » VanGhelie (infractorul Năstase l-a botezat aşa) care nu mai avea loc să-şi ţină limba în gură, aşa că a simţit nevoia să o aplice repetat în zona mult solicitată până de curând, a celui mai important infractor dintre hoţii de partid şi de stat .

Fireşte, nu mă aştept ca « dreapta » să reacţioneze, mai ales acum când Forţa Civică şi PNŢ-CD (aripa Pavelescu) se pregătesc să bată palma cu Tăriceanu şi Chiliman întru construirea « României liberale », cea care va fi « adevărata » dreaptă românească. MRU e liber să creadă că disidenţa din pnl e reală, se poate chiar asocia cu acest grupuscul, din moment ce s-a aliat cu Pavelescu, dar asta nu e deloc pentru construcţia dreptei, ci tocmai pentru înmormântarea ei. A pomenit cineva din « dreapta » despre moralitate, onoare, educaţie, valori reale etc. ? Nu, sunt noţiuni absente din programele lor de guvernare, din statut, ideologie, doctrină, dar construiesc… De atâta construit, iată că se prăbuşeşte construcţia ! Aşadar, România asaltată şi acaparată de stânga fascistă speră fără rost la apariţia dreptei. 

2 comentarii:

Deşi sunt român, recunosc, nu mă pricep la politică şi la fotbal ! :)

Din pacate, prea multi nu se pricep, dar nu vor sa recunoasca... :)

Trimiteți un comentariu