Enciclopediae

duminică, 19 mai 2013

Dilema zilei – Erzsebet Bathory la Eurovision


 Prima « lemă » : Înainte cu mult ca finala concursului Eurovision să înceapă, Angelica deja se plângea că piesa pe care se strâmbă ouatul nu se ridică la valoarea « incontestabilă » a interpretului de viitor renume internaţional prin diversele aşternuturi din lumea bună şi muzicală. A doua « lemă » : Ca şi în seara anterioară, pe scenă a urcat o « contesă însângerată », judecând după rochie cu crucea de gât şi cu declarate intenţii de a-i « rupe pe toţi » şi de a « scrie istorie ». E limpede că partea cu istoria i-a reuşit perfect, iar România a fost reprezentată pe scena Eurovision de către o damă bărboasă şi cu vădite grimase diabolice, fără voce, dar cu o serioasă dorinţă de a parveni. Cum Ploieştiul e prea mic pentru un asemenea « artist » tantric, Angelica îl va purta ca breloc peste tot pe unde mai e invitată. Va rămâne neclar de ce Angelica a descoperit abia în ziua finalei că piesa e proastă ; înainte de asta n-a auzit-o sau era prea « relaxată » ca să-i dea importanţă ? Şi pentru ca surpriza să fie totală, nu cumva Angelica ştia deja că a ouat un pui viu şi păros pe care în finala mare nu l-a mai putut impune ca la finala naţională ?



4 comentarii:

Lasand la o parte atacul asupra lor pe care eu nu-l inteleg, (bun, rau, asta este reprezentantul Romaniei), imaginea pe care au construit-o este a unui veritabil conte Dracula. Asta ma supara pe mine. Ce, Roamania este tara lui Harry Potter , Gandalf, sau a trobitilor? Pai stramosii nostri au fost veritabili cavaleri templieri in opinci...
...si imaginea este un factor delicat, mai ales la nivel de natiune..

Nu e vorba de un atac, ci de o alta lumina aruncata asupra unei realitati care nu se schimba de 23 de ani: concursul national Eurovision este de fiecare data aranjat, castigatorul fiind adjudecat de cel/cea/cei care trag sforile mai eficient. In cazul de fata, amantlacul recunoscut si direct si indirect a fost motorul propulsarii acestui nefericit in pozitia de a reprezenta Romania. Ideea ca "bun, rau, e al nostru" n-o impartasesc deloc. Nu orice roman e bun acolo unde e pt ca e roman, iar in cazul de fata chiar nu e bun de nimic. Daca ne dorim evolutie, vom iesi din tiparul pagubos care spune ca si prost-bata sa fie, daca e roman sa nu-l criticam. Eu sunt nationalist, nu in sensul contorsionat de astazi, asadar trebuie sa apreciez ce e de apreciat si sa critic daca este cazul, incercand sa elimin ceea ce ne poate face o imagine nemeritata. Angela poate sa-l ia si sa-l cocoate pe ce scena doreste, dar sa nu puna un zero muzical sa reprezinte Romania, ca asta cu adevarat ma deranjeaza.

De ce nu pot vizualiza comentariile?

Trimiteți un comentariu