Enciclopediae

duminică, 30 martie 2014

Sondaj : psd 15%, pnl 11%!!!



 În manipularea cotidiană pe care comuniştii o exercită asupra populaţiei, o să pornim, pentru a devoala o parte a ei, de la un postulat: peste tot şi în orice epocă, pentru a câştiga alegerile, comuniştii falsifică voturile şi manipulează electoratul. Că ei fraudează toate alegerile, nici nu trebuie să analizăm, aşadar să vedem cum se petrec lucrurile când tehnica de manipulare se numeşte „sondaj de opinie” şi cine are acces la aceste mijloace de mistificare a realităţii.
Primii ani după „revoluţie” au fost anii în care sistemul neobolșevic instalat prin lovitură de stat şi-a asigurat mijloacele prin care să exercite un control cât mai complet al populaţiei. Întâi a fost lupta noului-vechi regim de preluare a televiziunii publice şi de mistificare a întregii acţiuni din decembrie 1989. Cu spasme şi crime, comuniştii şi-au asigurat controlul TVR, control ce depăşeşte cadrul legal: au angajat fideli şi persoane ce sunt capabile să pară că fac jocul oricărui guvern. Adevăraţii jurnalişti de televiziune au fost ori marginalizaţi, ori eliminaţi. În paralel, presa scrisă îşi arăta primii „colţi” şi, deasemenea, presa de partid îşi începea propaganda mincinoasă. Cu timpul, „colţii” presei s-au mai „tocit”, fie cu banii puşcăriaşului Vântu, fie cu fondurile Crescent, fie prin „convingerea” jurnaliştilor; chiar dacă nu toţi au cedat presiunilor, cea mai mare parte a lor, da.
Cum presa era în curs de „recuperare”, aparatul de propagandă roşie, beneficiind şi de „sfaturile” unui vechi și experimentat propagandist ce se dorea „despot luminat”, a diversificat moscovit mijloacele de manipulare. Primul pas a fost scârbirea populaţiei de tot ceea ce înseamnă politică. Obiectivul, atins de multă vreme, era cel de a îndepărta de procesul de votare o masă cât mai însemnată din populaţia cu drept de vot. Astfel, electoratul lor imbecilizat şi/sau cumpărat le asigura controlul politic. Dar asta nu era suficient... Tot în 1990, „cârpa kaghebistă” a mai emis o idee de inspiraţie moscovită: „pluripartidism în interiorul CFSN”. Altfel spus, se contura tot mai mult acea „democraţie originală” pe care o visa ilici. Procesul de transformare a democraţiei în democratură a început devreme, în primele zile din ianuaria 1990, prin înfiinţarea cu acceptul lui ilici, uneori chiar la sugestia lui, a unor partide politice aparent de sine stătătoare. Cu certitudine, o confirmă şi martorii oculari, partidele aşa-zis istorice (PNL, PNŢ şi PSDR) au căpătat acceptul de a se constitui, fără a fi evidente condiţiile pe care el le-a pus, dacă le-a pus. În conducerea lor au fost instalaţi iniţial ofiţeri de securitate fideli noului vechi regim şi/sau agenţi cu un trecut încărcat de urmăririle Diviziei anti-kgb a Securităţii. Procesul de fidelizare a partidelor aparent independente nu a fost deloc simplu şi a durat câţiva ani buni. Toată colaborarea lor rămânea însă subterană, pentru a da impresia unei democraţii în care Puterea se lupta cu Opoziţia. Pentru ca mistificarea să fie completă, au avut şiretenia de a „permite” ca alegerile parlamentare şi prezidenţiale să fie „câştigate” în 1996 de către „opoziţia” CDR şi, respectiv, Constantinescu. Mişcarea a fost inspirată şi multă vreme Occidentul chiar a crezut în existenţa acestei opoziţii. Peste ani, complet şocant, îi găsim pe foştii „opozanţi” în aceeaşi tabără, colegi de partid şi prieteni. Câştigarea primului mandat de către Preşedintele Băsescu a marcat finalul „opoziţiei de operetă”, aşa că tovarăşii au strâns rândurile, fără să le pese de memoria colectivă, nu mereu la fel de proastă că a lor.
Dacă până atunci aveau destule instrumente prin care să-şi asigure controlul politic, fie că sunt sau nu la putere, acum aveau nevoie şi de altceva. Aşa s-a născut „manipularea prin sondajele de opinie”. Întâi institutele au devenit private, chiar şi cele care anterior erau de stat (IRSOP, de exemplu, preluat de Alin Teodorescu, vechi client al Diviziei anti-kgb). Apoi au tot apărut şi alte „institute” ce aveau ca teme de cercetare cele mai năstruşnice subiecte, uneori cu întrebări chiar imposibil de regăsit în viaţa de toate zilele („aţi vrea ca Nicolae Ceauşescu să redevină preşedinte?”). Numărul patronilor de entităţi de sondare a opiniei publice a crescut, doar că patronii lor erau ori membri ai puterii roşii, ori apropiaţi notorii ai lor. Cum o opoziţie reală faţă de comuniști n-a existat până la PDL-ul lui Emil Boc, sigurele instituţii de profil rămâneau cele aservite, direct sau nu, Estului „civilizator”.
Contând pe imbecilitatea românilor (doar politrucii puteau fi „deştepţi”), sondajele au început să agreseze viaţa oamenilor în mod subliminal. Temele abordate sugestionau telespectatorilor naivi tot ceea ce ei doreau să le transmită indirect. Astfel reieşea că într-un an electoral, cel puţin 50% nu doresc să voteze cu nimeni. Lucrul ar fi fost normal, de înţeles, dacă acest tip de „sondaj” nu apărea de cel puţin două ori pe lună, în perioade atent calculate pentru ca efectul să fie maxim. Nu puţine au fost cazurile când în graba lor de a arăta „bizonilor” ce părere are „majoritatea” despre ceva, au pierdut din vedere că între un eveniment petrecut, parte și în chestionar, şi momentul anunţării rezultatului nu au cum să treacă doar 2-3 zile, când doar sondarea se face pe parcursul unei săptămâni, după care urmează şi o perioadă de analiză a rezultatelor.
O culme a aroganţei „sondajelor” a fost atinsă în campania dusă de partidele roşii împotriva Preşedintelui Băsescu, fie în campania electorală, fie în preajma suspendărilor sale ilegale, fie în general, ca mijloc de creare a unui curent de opinie cât mai defavorabil lui Traian Băsescu. Cum institutele au „muncit” bine ca parte a aparatului de propagandă comunist, ele anunţau, după încheierea scrutinului prezidenţial 2009, o victorie clară a Prostănacului. Nu, nu era vorba despre o greşeală, ci despre o manevră eşuată atunci, dar care a dat rezultate mai târziu, la alegerile generale din 2012. Cum spuneam, frauda electorală este un „must” al partidelor de orientare bolşevică, aşa că sondajele aveau rolul de a arăta populaţiei fantasma unui rezultat final, în spatele căruia evoluau falsificatorii de voturi. Ei aveau misiunea de a aduce scorul real la nivelul indicat de „sondaje”; acum aveau o „bază”. Dacă la ultimele prezidenţiale au dat greş, nu la fel s-a întâmplat în 2012 la alegerile locale şi la cele generale, unde concursul dat usl-ului de către un PDL deposedat de atributele sale anterioare şi de participarea activă a celor care au ridicat partidul - s-a dovedit a fi decisiv. Colaborarea lui Blaga a făcut ca şi cele mai neruşinate sondaje să devină o tristă realitate; dacă ne vom gândi puţin, Piedone a luat un scor cu adevărat nesimţit (90%), ceea ce a însemnat că trebuia să fi fost votat şi de activiştii şi membrii de partid PDL, ca să nu amintesc şi alte partide care n-au colaborat la mistificare.
Temele s-au succedat nu pentru a face o analiză obiectivă a opiniei colective, ci tocmai pentru ca ele să sugestioneze subliminal mentalul colectiv. Un exemplu recent: psd, direct sau prin interpuşi, comandă un sondaj unui institut patronat de... un membru al găştii roşii. Răspunsul la una dintre întrebări releva, mincinos, fireşte, că 46% sunt de părere că în problema Crimeii, România a adoptat o poziţie greşită şi doar 40% au opinat că atitudinea a fost corectă. Desigur, antipatia faţă de ruşi are un caracter naţional, istoric şi conjunctural, dar „sondajul” afirma exact contrariul, aşa cum anterior alte „sondaje” îşi aduceau contribuţia la lupta ilegală de demitere a Preşedintelui. Întrebarea nu este deloc întâmplătoare, ci este una al cărei răspuns plăsmuit constituie o pregătire a populaţiei pentru acţiunile ulterioare ale usl şi o justificare a acţiunilor lor antinaţionale şi pro-moscovite.
Manipularea sondajelor este o treabă făcută de profesionişti ai manipulării şi ai propagandei. Fiecare întrebare poate fi astfel formulată (în cazuri precise, chiar este) încât ea să conţină şi răspunsul dorit, o parte importantă a respondenţilor nefiind capabili să deceleze substanţa întrebării de forma pe care ea o îmbrăca în mod perfid. Un alt palier al manipulării este tematica generală a sondajelor. Ea este atent împărţită diverselor institute, în aşa fel încât fiecare din ele să dea o analiză similară celorlalte, ca linie generală, chiar dacă întrebările au fost majoritar diferite, iar împreună să constituie o falsă opinie generală faţă de care subliminalul individual nu se poate opune. În acest fel, opinia manipulată capăta valoare de adevăr inconştient. Aici intervine presa care, uneori mecanic, diseminează rezultatele, cimentând astfel un fals. Deloc de ignorat este rolul pe care îl joacă, fără să-şi dea seama, jurnaliştii şi formatorii de opinie recunoscuţi ca fiind fără reproş, atât moral, cât şi profesional. De bună credinţă, ei difuzează nişte rezultate pe care le cred reale şi astfel, o minciună de partid capăta atât de dorita credibilitate.

Scopul sondajelor nu e deloc diferit de celelalte manevre comuniste: principalul obiectiv intern este de a convinge populaţia credulă că între psd şi pnl există o „prăpastie” de netrecut pentru că unul e de stânga (psd) şi celălalt de dreapta (pnl, care e tot de stânga), astfel ei revenind la falsa alternanţă Putere comunistă – Opoziţie anticomunistă. După ce îşi vor atinge scopul, acela de a avea în turul doi al prezidenţialelor candidaţii lor, unul dintre ei, nu contează care, urmând a fi preşedinte, vor avea la dispoziţie toate instituţiile statului de drept, iar calea către Uniunea Euro-asiatică - liberă de orice opoziţie semnificativă la nivel naţional. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu