Enciclopediae

luni, 1 iulie 2013

Dilema zilei – Partidul te vrea prost, dar cu diplomă

Devis Grebu - Ciocan pamantesc
 Prima « lemă » : Din diverse motive, sistemul de învăţământ românesc a ajuns departe ; departe de a mai educa pe cineva, departe de a mai produce specialişti şi departe de a mai conta în pregătirea noilor generaţii. Schimbarea de regim politic nu a avut o contribuţie benefică în ameliorarea performanţelor sistemului şi nici nu s-ar fi putut atât de repede. Abia ce restructurase Daniel Funeriu un sistem anchilozat ce scotea doar rebuturi şi au şi venit derbedeii să strice o muncă a unui specialist adevărat.


A doua « lemă » : Vrând să arate că sunt buni politic, golanii fioroşi aflaţi la putere au găsit cum să demonstreze că sistemul opozantului lor nu e bun, pe când al lor produce deştepţi pe bandă rulantă, încă înainte de a-l elabora. Aşa s-a născut un nou-vechi sistem de învăţământ, unul care nu produce decât prosti, ca şi cei din Ministerul Educaţiei, dar proști cu rezultate excelente scriptic. Astfel, pentru a arăta că politica lor naţională e una de succes, derbedeii roşii au decis să-i arate ei « ageamiului » de Funeriu cum se face educaţia. În dimineaţa primei probe de bac, cea de limba română, la ora 8.30 (dacă nu şi mult mai înainte), internetul găzduia generos subiectele pe care candidaţii la bac le-au primit doar o jumătate de oră mai târziu, iar asta e ceea ce ştim deocamdată de la poliţiştii care s-au prins de şmecherie.



Având în vedere că uslașii sunt mai proști decat miliţienii, vom înlocui personajele din bancurile cu miliţieni ; le facem cu uslași din Ministerul Educaţiei. Un senator USL zbiera în faţa grupului parlamentar USL "...boul ăsta de ministru a stricat tot... Subiectele date erau uşoare cum am stabilit ca să ia tot melteanul, şi acum avem DNA-ul pe cap că au dat drumul la subiecte mai devreme...". Pe scurt, sistemul lor este destinat pregătirii de proşti bătuţi în cap, dar care să poată să să-şi cumpere diplome de facultate; ştie Caty Andronescu şi de unde şi cum şi cu cât.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu